PERSOONLIJK BESCHERMINGSMIDDEL – VALSTOPBLOKKEN

PBM’s zijn nodig om veilig te kunnen werken op hoogteverschillen van meer als 2,5 meter. Gebouwen of objecten zijn niet altijd voorzien van valbeveiliging. Om dan toch veilig en betrouwbaar te kunnen werken, biedt Eyecatcher BV een uitgebreid assortiment PBM’s via de webshop ValbeveiligingKopen. Bovendien geldt een wettelijke verplichting om doelmatige voorzieningen aan te brengen indien de valhoogte meer als 2,5 meter is.
Self retractable lanyard valstopblok valbeveiliging pbm Eyecatcher overhead lijnsysteem

VALSTOPBLOK – MET OF ZONDER DEMPER
Valstopblokken zijn een belangrijke schakel in de keten van valbeveiliging. Een valstopblok voldoet aan een Europese norm (EN 360) en is verkrijgbaar met of zonder valdemper / shock absorber (EN 355). Wordt een valstopblok in vertikale richting toegepast dan wordt deze standaard zonder valdemper gebruikt, in een horizontale toepassing van een valstopblok is een valdemper noodzakelijk. In geval van een val wordt de kracht dusdanig gereduceerd, dat de band of staalkabel van het valstopblok niet wordt doorgesneden door bijvoorbeeld de dakrand.
Self retractable lanyard valstopblok valbeveiliging pbm Eyecatcher sharp edge

Valstopblokken worden gebruikt in combinatie met ankerpunten, lijnsystemen of overhead lijnsystemen. Op de webshop van Eyecatcher zijn diverse typen valstopblokken te bestellen. Voor assistentie bij de keuze, kunt u altijd contact opnemen.

OPSLAG EN ONDERHOUD VALSTOPBLOK
Voor het behoud en het behalen van een optimale levensduur is het belangrijk om het valstopblok droog, uit de zon en beschermd op te bergen in bijvoorbeeld een opbergkoffer. Licht vervuilde vasltopblokken kunnen vaak met water en milde zeep gereinigd worden; controleer hiervoor de voorschriften van de fabrikant. Als het valstopblok nat is geworden, hang deze dan op om te drogen, voordat deze opgeborgen wordt.
Self retractable lanyard valstopblok valbeveiliging pbm Eyecatcher overhead life line

KEURINGSPLICHT VALSTOPBLOK
Om de betrouwbaarheid van de PBM’s te waarborgen is het van groot belang dat deze correct geïnspecteerd en gekeurd worden. Alle PBM’s dienen ten minste één keer per twaalf maanden aan de inspectie- en keuringsplicht te voldoen en na elke val. De keurmeesters van Eyecatcher kunnen u hiermee van dienst zijn.

Mocht u vragen hebben betreffende valstopblokken of keuringen neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en bekijk onze leaflet voor meer informatie.

pdf icon web Leaflet Keuren & Inspecteren PBM

pdf icon web Brochure Eyecatcher - PBM's pagina 79-81