PERSOONLIJK BESCHERMINGSMIDDEL - HARNASGORDELS

PBM’s zijn nodig om veilig te kunnen werken op hoogteverschillen van meer als 2,5 meter. Gebouwen of objecten zijn niet altijd voorzien van valbeveiliging. Om dan toch veilig en betrouwbaar te kunnen werken, biedt Eyecatcher BV een uitgebreid assortiment PBM’s via de webshop ValbeveiligingKopen. Bovendien geldt een wettelijke verplichting om doelmatige voorzieningen aan te brengen indien de valhoogte meer als 2,5 meter is.
Safety Harness harnasgordel valbeveiliging pbm Eyecatcher keuze

BEVESTIGINGSPUNTEN HARNASGORDEL
Een harnasgordel is voorzien van één of meerdere aanhaakpunten, selecteer hierbij een harnasgordel met voldoende en de juiste aanhaakogen. Afhankelijk van de positie van het aanhaakpunt op de harnasgordel is deze geschikt voor :

• Valbeveiliging voor ankerpunten of lijnsystemen
• Vertikaal klimmen langs een veiligheidsrail of lijnsysteem
• Positionering op de werkplek
Werken in hoogwerkers en aan de Mobile Grabber

Op de webshop van Eyecatcher zijn diverse typen harnasgordels te bestellen. Voor assistentie bij de keuze, kunt u altijd contact opnemen.

OPSLAG EN ONDERHOUD HARNASGORDEL
Voor het behoud en het behalen van een optimale levensduur is het belangrijk om de harnasgordel droog, uit de zon en beschermd op te bergen in bijvoorbeeld een opbergkoffer. Licht vervuilde harnasgordels kunnen vaak met water en milde zeep gereinigd worden; controleer hiervoor de voorschriften van de fabrikant. Als de harnasgordel nat is geworden, hang deze dan op om te drogen, voordat deze opgeborgen wordt.

KEURINGSPLICHT HARNASGORDEL
Om de betrouwbaarheid van de PBM’s te waarborgen is het van groot belang dat deze correct geïnspecteerd en gekeurd worden. Alle PBM’s dienen ten minste één keer per twaalf maanden aan de inspectie- en keuringsplicht te voldoen en na elke val. De keurmeesters van Eyecatcher kunnen u hiermee van dienst zijn.
Safety Harness harnasgordel valbeveiliging pbm Eyecatcher keuring
Mocht u vragen hebben betreffende harnasgordels of keuringen neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en bekijk onze leaflet voor meer informatie.

pdf icon web Leaflet Keuren & Inspecteren PBM

pdf icon web Brochure Eyecatcher - PBM's pagina 79-81